Mijn sociale omgeving

Doelgroep

Dit programma is geschreven voor mensen die zelfstandig willen werken aan de relaties in hun omgeving. Dit kunnen mensen zijn die eenzaam zijn, maar ook mensen die moeite hebben met communiceren of in twee culturen leven.

Basis

Het programma is samengesteld en geschreven door Therapieland in samenwerking met experts en ervaringsdeskundigen. Voor het programma is er inspiratie gehaald uit de Positieve Psychologie, het boek ‘Mental Fitness: Verbeter je mentale conditie’ geschreven door Bolier & Haverman (2010) en uit gesprekken met experts op het gebied van transculturele problemen.

Korte inhoud

Het programma begint met psycho-educatie en het onderzoeken van de eigen wensen en krachten. Na deze sessie kan de cliënt kiezen tussen vier onderdelen: een onderdeel over het investeren in bestaande relaties, een onderdeel over eenzaamheid, een onderdeel over communicatie en een onderdeel over het leven in twee culturen. De cliënt hoeft niet elk onderdeel te volgen. Hij kiest welk onderdeel op hem van toepassing is. In elk onderdeel gaat de cliënt actief aan de slag met oefeningen, voorbeelden en tips. Op verschillende punten in het programma wordt gevraagd hoe het gaat met de doelen van de cliënt, zodat we dit door het programma heen kunnen monitoren.

START PROEFACCOUNT

Ben je benieuwd wat Therapieland voor jou kan betekenen? Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of sluit een gratis proefabonnement af waarmee je een maand lang gebruik kunt maken van al onze diensten. Wij helpen je graag met het implementeren van Therapieland in jouw praktijk!