Lekker slapen

Doelgroep

Het programma is bedoeld voor jongeren en volwassen die last hebben van slaapproblemen. Deze slaapproblemen uiten zich in het slecht kunnen inslapen, doorslapen en moeite hebben met wakker worden. Ook cliënten met de diagnose insomnia kunnen dit programma volgen onder begeleiding van een arts/psycholoog.

Basis

Het programma is gestoeld op invloeden vanuit Cognitieve Gedragstherapie met daarbij gedragsmatige interventies die effectief zijn bevonden voor het bestrijden van dyssomnieën. Ook worden er invloeden vanuit de Acceptance and Commitment Therapy (ACT) toegepast.

Korte inhoud

Het programma bestaat uit verschillende sessies waarbij de cliënt handvatten aangereikt krijgt om zijn slaapprobleem aan te pakken. Er wordt psycho-educatie gegeven over slaapproblemen en er wordt een korte slaaptest gedaan. Vervolgens worden de slaapgewoontes en de slaapkamerinrichting besproken en worden er tips gegevens die gestoeld zijn op stimuluscontrole. Er worden ontspanningsoefeningen aangeboden en er wordt ingezoomd op de gedachten over slapen en piekeren in bed. Het programma wordt afgesloten met een nameting van de slaaptest. Tijdens het hele programma wordt een slaapdagboek bijgehouden.

START PROEFACCOUNT

Ben je benieuwd wat Therapieland voor jou kan betekenen? Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of sluit een gratis proefabonnement af waarmee je een maand lang gebruik kunt maken van al onze diensten. Wij helpen je graag met het implementeren van Therapieland in jouw praktijk!