Erectieverlies

Doelgroep

Dit programma is bedoeld voor mannen die problemen ervaren met het krijgen of behouden van een erectie. Er wordt expliciet uitgegaan van voornamelijk psychogene oorzaken.

Basis

De module is ontwikkeld door Therapieland in samenwerking met een aantal seksuologen NVVS, met basisdiscipline arts of psycholoog. De interventies binnen dit programma zijn vooral gericht op bewustwording van patronen en gedrag en vervolgens op verandering van gedrag. Het zijn dus allemaal psychologische interventies.

Korte inhoud

In het programma starten cliënten met psycho-educatie over seksuele opwinding, erectie en de mogelijke stoorzenders. Daarna onderzoeken ze hun eigen erectieverlies door middel van een vragenlijst. In de daarop volgende sessies staan we stil bij de verschillende stoorzenders, ingedeeld volgens het bio-psycho-sociale model. Te weten: het samenspel tussen je penis en je hoofd, het samenspel tussen je lijf en je penis en het samenspel tussen je penis en je partner. Gedurende het programma wordt ingegaan op de persoonlijke doelen van de cliënt.

START PROEFACCOUNT

Ben je benieuwd wat Therapieland voor jou kan betekenen? Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of sluit een gratis proefabonnement af waarmee je een maand lang gebruik kunt maken van al onze diensten. Wij helpen je graag met het implementeren van Therapieland in jouw praktijk!