Eerste stap naar herstel

Doelgroep

Cliënten die een eerste stap richting herstel willen maken. Dit kunnen cliënten zijn die net starten met een behandeling, op een wachtlijst staan bij een zorginstelling of cliënten met lichte problematiek.

Basis

Het programma is samengesteld en geschreven door Psychologenpraktijk Perspectief en Therapieland. Het programma is gebaseerd op Mindfulness, emotieregulatietechnieken, activatie, gedragsmatige interventies voor slaap- en piekeropdrachten uit verschillende stromingen zoals ACT.

Korte inhoud

Binnen dit programma wordt de cliënt op zijn eigen veerkracht aangesproken. Het programma is ingedeeld in vijf verschillende onderdelen: ontspanning (ontspanning & mindfulness), zelfcontrole (emotieregulatie), activatie, verbeteren van de slaap en minder piekeren. De cliënt kan één onderdeel kiezen of alles doorlopen. Elk onderdeel wordt kort geïntroduceerd, waarna de cliënt een eerste stap doorloopt door middel van een opdracht. Voor elk onderdeel is een uitgebreider programma beschikbaar binnen Therapieland. Aan het einde van elk onderdeel wordt hiernaar verwezen, mocht de cliënt verder willen werken aan een specifiek onderdeel. Aan het einde van een onderdeel of het hele programma, kun je samen met je cliënt bespreken wat de vervolgstappen zijn.

START PROEFACCOUNT

Ben je benieuwd wat Therapieland voor jou kan betekenen? Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of sluit een gratis proefabonnement af waarmee je een maand lang gebruik kunt maken van al onze diensten. Wij helpen je graag met het implementeren van Therapieland in jouw praktijk!