Eenzaamheid

Doelgroep

Dit programma is bedoeld voor jongeren, volwassenen en ouderen die gevoelens van eenzaamheid ervaren en daaraan willen werken. Het kan zijn dat een cliënt daadwerkelijk weinig mensen om zich heen heeft, maar het kan ook zijn dat een cliënt eenzaamheidsgevoelens ervaart ondanks een rijk sociaal netwerk.

Basis

Dit programma is een herziene versie van het reeds bestaande programma. Het programma is samengesteld en geschreven door Therapieland in samenwerking met GZ-psychologen, een lifestyle coach en ervaringsdeskundigen. Dit programma is gestoeld op de Cognitieve Gedragstherapie en het onderdeel ‘sociale vaardigheid’ van de protocollaire behandeling voor depressie van Keijers, van Minnen en Hoogduin (2004).

Korte inhoud

Het programma start met psycho-educatie over eenzaamheid. Vervolgens brengt de cliënt zijn eigen eenzaamheid in kaart, stelt hij een sociale bankrekening op en maakt hij een start met CGT. In de achtereenvolgende sessies is er aandacht voor verbondenheid en sociale vaardigheden. Tot slot wordt er op verschillende vlakken (hobby’s, vrienden & familie) gekeken naar mogelijkheden om de eenzaamheid te doorbreken. Door het doen van opdrachten en het onderzoeken van de eigen gedachten en gevoelens middels een G-schema, wordt gezocht naar een passende manier om eenzaamheidsgevoelens te verminderen. 

START PROEFACCOUNT

Ben je benieuwd wat Therapieland voor jou kan betekenen? Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of sluit een gratis proefabonnement af waarmee je een maand lang gebruik kunt maken van al onze diensten. Wij helpen je graag met het implementeren van Therapieland in jouw praktijk!