Druk en afgeleid

Doelgroep

Cliënten die druk en afgeleid zijn. Zij kunnen last hebben van een onrustig lichaam of een vol hoofd. Het programma kan ook ingezet worden bij AD(H)D klachten of wanneer het nog onduidelijk is of het AD(H)D betreft.

Basis

Dit programma is ontstaan uit een samenwerking tussen Therapieland, experts en een groep ervaringsdeskundigen. Voor het programma is inspiratie gehaald uit het boek ‘Hoera, ik heb AD(H)D’ (Strijen, Oosten& Strijen, 2003) en de protocollaire behandeling voor kinderen en adolescenten met AD(H)D (Braët & Bögels, 2013).

Korte inhoud

Het programma start met uitleg wat druk en afgeleid gedrag is en er wordt aandacht besteed aan de sterke kanten van de cliënt. Er wordt stilgestaan bij emoties en de emotiethermometer wordt toegelicht. Ook wordt er ingegaan op het omgaan met vervelende emoties. Tot slot worden handvatten gegeven voor het structureren en plannen in het dagelijks leven. Aan het einde van het programma staat een screeninglijst waarmee de cliënt inzicht kan krijgen in zijn of haar kans op AD(H)D.

START PROEFACCOUNT

Ben je benieuwd wat Therapieland voor jou kan betekenen? Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of sluit een gratis proefabonnement af waarmee je een maand lang gebruik kunt maken van al onze diensten. Wij helpen je graag met het implementeren van Therapieland in jouw praktijk!