Autisme in de Partnerrelatie

Doelgroep

Het programma is geschreven voor clie╠łnten die een partner hebben met een diagnose ASS (Autisme Spectrum Stoornis).

Basis

Dit programma is geschreven door Els Blijd-Hoogewys en Anja Talboom en uitgevoerd door Therapieland. Hierbij zijn verschillende mensen met autisme en hun partners betrokken geweest. Bij het opzetten van het programma is daarnaast inspiratie gehaald uit het protocol ’ASS bij je man, wat dan? Partner-cursus Autisme’.

Korte inhoud

In dit programma wordt voornamelijk psycho-educatie gegeven. Er komen verschillende onderdelen aan bod, zoals wat autisme is, autisme uitgediept, autisme thuis en communicatie met je partner. Daarbij wordt uitgebreid stilgestaan bij alles wat moeilijk gaat. Het programma is een aanvulling op de lopende behandeling. Voor het begeleiden van het traject is het belangrijk om zelf meer dan basiskennis van autisme te hebben. De vragen van partners zijn immers geregeld ingewikkeld.

START PROEFACCOUNT

Ben je benieuwd wat Therapieland voor jou kan betekenen? Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of sluit een gratis proefabonnement af waarmee je een maand lang gebruik kunt maken van al onze diensten. Wij helpen je graag met het implementeren van Therapieland in jouw praktijk!