ACT - Toegewijde actie

Doelgroep

Dit specifieke kernproces is geschikt voor cliënten die vaak wel weten welk gedrag hun waarden vertegenwoordigt, maar moeite hebben hier ook daadwerkelijk naar te handelen.

Basis

Dit programma is gebaseerd op het algemeen gedachtegoed van ACT, waarbij inspiratie is gehaald uit de vele metaforen en voorbeelden van Steven Hayes en Russ Harris.

Korte inhoud

Dit programma bevat één onderdeel van het ACT-programma. Er wordt gestart met psycho-educatie over waardegericht handelen, de zogeheten ‘toegewijde actie’. Vervolgens wordt het verschil uitgelegd tussen dingen van jezelf moeten en willen. Daarnaast komt compassievol motiveren aan bod, waarin de cliënt leert zichzelf niet op zijn kop te geven, maar te complimenteren als hij ondanks ‘de schone pijn’ doorzet. Verder wordt er een meditatie geboden voor liefhebbend ademhalen, kan de cliënt een waarden-actieplan opstellen, met kleine haalbare stappen en traint de cliënt tot slot om positiever in het leven te staan.

START PROEFACCOUNT

Ben je benieuwd wat Therapieland voor jou kan betekenen? Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of sluit een gratis proefabonnement af waarmee je een maand lang gebruik kunt maken van al onze diensten. Wij helpen je graag met het implementeren van Therapieland in jouw praktijk!