Welke impact heeft het zorginkoopbeleid op de GGZ?

Een toegankelijke, betaalbare en kwalitatief goede geestelijke gezondheidszorg blijft een uitdaging die concrete acties vereist. Met de doelstellingen uit het Integraal Zorgakkoord, lijken de paden naar een gezonde zorg al uitgestippeld te zijn. Maar in hoeverre zorgt het inkoopbeleid van de zorgverzekeraar ervoor dat er genoeg financiële prikkels en hulpmiddelen zijn om deze doelstellingen te behalen?

Nu de zorginkoop voor 2024 is afgerond, blikken we samen met expert zorgverkoop Martijn van Wijk (Ovezo) terug op de inkoopronde, en bespreken we de impact van het zorginkoopbeleid op de GGZ. Hoe wordt er gekeken naar digitale zorg? Waar moeten ggz-aanbieders rekening mee houden en waar kunnen ze nog op aansturen? Deze en andere vragen komen aan bod tijdens dit webinar.

Vanaf donderdag 14 december om 12:00 uur is het webinar beschikbaar. Het webinar is vooraf opgenomen, dus je kunt het gemakkelijk bekijken op een moment wanneer het jou uitkomt.

Foto van Martijn van Wijk

Martijn van Wijk 

Martijn is initiatiefnemer van Ovezo en adviseert als expert zorgverkoop ggz-aanbieders. Hij  vertegenwoordigt  ggz-praktijken en instellingen in gesprekken en contractuele afspraken met verzekeraars, gemeenten en zorgkantoren.

Ovezo introduceerde de RoadmapGGZ: een digitaal platform dat complexe zorgcontracten vereenvoudigt en risico’s minimaliseert, waardoor ggz-aanbieders zich kunnen concentreren op hoogwaardige zorg.