De mentale gezondheidszorg. Velen zijn van mening dat er verandering nodig is, maar in wat en hoe? Vier sprekers nemen je tijdens de gratis online bijeenkomst ‘De zorg op z’n kop’ op donderdag 10 februari van 19.30 tot 21:00 uur mee in hun schurende en inspirerende visie op verschillende thema’s binnen de mentale gezondheidszorg. 

 

De jaarlijkse Slimme Zorg Estafette staat weer voor de deur. Tijdens dit event staan slimme zorg en innovatie elke week centraal in één regio. Ook dit jaar nemen Therapieland en Gezondeboel weer deel aan de Slimme Zorg Estafette. Op 10 februari organiseren zij daarom ‘De zorg op z’n kop’.

 

Het gaat niet goed binnen de mentale gezondheidszorg: cliënten hebben meer en langer zorg nodig, wachtlijsten worden langer en de weg naar de juiste hulpverlener duurt vaak lang. Wat we doen helpt nog niet genoeg. Waarom zouden we doorgaan met hetzelfde als je de dilemma’s ook vanuit een totaal andere hoek kan bekijken? Niet enkel denken vanuit beperkingen maar juist vanuit mogelijkheden: andersom, omgedraaid of op z’n kop.

Inspirerende sprekers zullen je op deze avond meenemen in hun visie die je wereld (voor even) op z’n kop zet.

 

 

Een nieuwe kijk op preventie

 

De eerste spreker van de avond zal je meenemen in de wereld van preventie. Waarom komt preventie zo moeilijk van de grond en is de vorm waarin preventie nu georganiseerd wordt wel de juiste manier? Als onderwijsdeskundige, onderzoeker en psycholoog heeft Bert Wienen een inspirerende visie op preventie ontwikkeld, die hij graag met je deelt.

 

Labelcultuur

 

De huidige aanpak binnen de GGZ is vooral gericht op individuele diagnostiek, medicatie en behandeling. De aanpak waarbij het individu centraal staat in de behandeling, krijgt steeds meer bijval. Zo ook van kinder-en jeugdpsychiaters Carlijn Welten en Niek Hayen. Samen richtten ze een centrum op voor kinderpsychiatrie waarin zij kinderen en jongeren behandelen op hún manier. Carlijn en Niek nemen je mee in hun ervaringen met deze benadering.

 

De expert aan de voorkant

 

Het duurt veel te lang voordat mensen door experts binnen de GGZ worden gezien. Indigo (BGGz) en GGz Breburg (SGGz) hebben daarom recentelijk mentale gezondheidscentra opgericht waar GGZ-experts al bij de voordeur van de behandeling meedenken. De eerste ervaringen zijn hoopgevend. Tijdens ‘De zorg op z’n kop’ vertelt Gloria Gribling, directeur behandelzaken bij GGz Breburg, meer over deze manier van werken.

 

 

Meld je gratis aan

 

Luister, praat mee, stel vragen aan de sprekers via de chat en laat je bovenal inspireren.

Ben jij er ook bij op 10 februari? Reserveer hier gratis jouw plek.

 

Locatie: Online
Wanneer: Donderdag 10 februari, 19:30 – 21:00
Kosten: Gratis

 

Misschien ook interessant

Alles voor een gebalanceerde levensstijl

Therapieland Klaar Loggen

 e-Health bij chronisch somatische aandoeningen

Therapieland PS is een tweemaandelijkse bijeenkomst waarin teamleden van Therapieland en onderzoekers uit het veld in gesprek gaan over de

Lees meer

AI-toepassingen binnen de zorg

Afgelopen donderdag stond in het teken van de Innovatie-estafette. Bert van der Hoek (CEO Trimbos-instituut), Nicky Hekster (IBM) en Dr.

Lees meer

Beeldbellen via Therapieland t/m 17 mei gratis beschikbaar

Nieuwe functionaliteit: beeldbellen   Door de recente ontwikkelingen en nieuwe richtlijnen omtrent het coronavirus merken wij dat veel van onze

Lees meer

Betekenisvolle zorg met Positieve Gezondheid

Zorgprofessionals maken steeds vaker de keuze om een ander soort gesprek te voeren met een cliënt, namelijk vanuit het perspectief

Lees meer

Datagedreven e-Mental Health: hoe Therapieland leert van data-onderzoek

Post Views: 171

Lees meer