Waarom je hier bent

Je behandelaar of begeleider heeft je uitgenodigd voor Therapieland. Therapieland is een online platform waarop je kunt werken aan jezelf. Werken aan jezelf kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door een online programma te volgen, een vragenlijst in te vullen, via een veilige berichtenfunctionaliteit berichten te versturen naar je behandelaar of begeleider of door met lotgenoten in contact te zijn.

Therapieland is een aanvulling op jouw contact met je behandelaar of begeleider. Het zorgt ervoor dat jij, tussen de afspraken door en waar en wanneer jij wilt, toch kunt blijven werken aan jezelf.

Op dit platform kun je waar je maar wilt in je eigen tijd en tempo werken aan jezelf.  Zo kun je:

 • Een online programma volgen
  In een online programma staan video’s, animaties, opdrachten en extra informatie die je kunt lezen rondom een bepaald onderwerp. De programma’s worden ontwikkeld door professionals en ervaringsdeskundigen, zodat ze zo goed mogelijk aansluiten. Het kan zijn dat een programma niet helemaal aansluit op jouw specifieke situatie. Toch kan bepaalde informatie nog steeds nuttig zijn. Lees daarom de informatie die wel bij jouw situatie past en sla over wat minder op jou van toepassing is. 
 • Een vragenlijst invullen
  Op het platform kun je uitgenodigd worden voor één of meer vragenlijsten. Soms kom je deze vragenlijsten ook in de online programma’s tegen. Een vragenlijst kan helpen om in beeld te brengen waar je last van hebt of juist behoefte aan hebt. Weet dat de uitslag op een vragenlijst slechts een indicatie is.
 • Deelnemen aan een groep
  Binnen Therapieland kun je lid worden van een groep met een thema dat jou aanspreekt. In deze groep worden ervaringen gedeeld. Zo kunnen anderen jou inspireren en andersom.
 • Je sociale omgeving uitnodigen
  Tijdens het volgen van jouw programma kun je jouw sociale omgeving gemakkelijk betrekken. Denk bij je sociale omgeving bijvoorbeeld aan je partner, een vriend(in) of een familielid. Als jij ze daarvoor uitnodigt, krijgen zij een eigen programma dat speciaal voor hen geschreven is. Ze krijgen informatie, tips en handvatten die hen kan helpen om jou beter te begrijpen en/of te helpen. Je kunt in totaal één iemand uitnodigen.
 • Berichten uitwisselen
  Via Therapieland kun je via een beveiligde berichtenfunctionaliteit berichten uitwisselen met je behandelaar of begeleider.

Werken aan jezelf in vier simpele stappen

Therapieland Simpele Stappen Maak Proefaccount
Aanmelding door je behandelaar of begeleider
Therapieland Simpele Stappen Email
Je hebt een uitnodiging via de email ontvangen
Aan de slag met Therapieland - Stap 2
Registreer je account (dit kan ook anoniem)
Aan de slag met Therapieland - Stap 1
Maak kosteloos gebruik van het platform

Veilig & vertrouwd

Bij Therapieland hechten we enorm veel waarde aan de veiligheid en anonimiteit van ons platform. Je kunt er daarom gerust op zijn dat we nauwkeurig en discreet met je informatie omgaan. Het platform voldoet dan ook aan de strengste privacyregels.  Deze informatie is alleen voor jou, en je behandelaar of begeleider, inzichtelijk en wordt dus verder met niemand gedeeld.