StressLes

€ 29.95 - eenmalig

Over de inhoud

Bij een stressreactie schiet je bloeddruk omhoog, versnelt je hartslag, spannen je spieren zich aan en wordt er meer zuurstof naar je hersenen gevoerd; alles om je paraat te maken om te vechten of te vluchten voor dreigend gevaar. Je lichaam maakt automatisch de hormonen adrenaline en noradreline aan. Deze toestand is heel nuttig doordat je zo jezelf goed kan beschermen. Wanneer deze stressreactie langer stand houdt, maakt je lichaam een extra hormoon aan: cortisol. Ook wel het stresshormoon genoemd. Het zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel stijgt en je stofwisseling harder werkt. Je lichaam is alerter dan ooit en reageert op alles dat op gevaar lijkt. Een zeer functionele reactie. Vervelend wordt het wanneer de stressreactie lang aanhoudt en niet vermindert. Je lichaam is continu in een enorm alerte toestand, ook op momenten dat het niet nodig is zoals ’s avonds wanneer je wilt gaan slapen.

Hoe ziet het programma eruit?

In dit programma krijg je uitleg over stress, de oorzaken en leer je wat je eraan kunt doen. Door middel van oefeningen leer je stap voor stap de baas te worden over je stressklachten, zodat je straks een minder stressvol leven hebt!

  • Je krijgt informatie over de inhoud en symptomen van stress
  • Je gaat aan de slag met ‘druktemanagement’
  • Je leert je stress te verminderen en te ontspannen
REGISTREER NU

Wil je aan de slag met dit programma? Registreer je dan eerst om vervolgens met jouw gegevens in te kunnen loggen in Therapieland en het programma te volgen.

De eerste stappen van het programma zijn gratis zodat je kunt zien of het programma bij je past. Daarna volgt de betaalstap. Na betaling kun je het gehele programma volgen. Bovendien heb je de rest van je leven toegang tot het programma!

In samenwerking met