Angst voor de tandarts

€ 29.95 - eenmalig

Over de inhoud

Tandartsangst wordt gezien als een reactie op een nare ervaring in het verleden. Doordat je iets naars of angstigs hebt meegemaakt tijdens een eerdere behandeling, heb je deze angst gekoppeld aan het tandartsbezoek zelf. Hierdoor verwacht je dat er hetzelfde gebeurt bij een volgend tandartsbezoek en ontstaat er vanzelf angst. De angst kan weer minder worden door jezelf bloot te stellen aan situaties bij de tandarts waarbij je gaat merken dat het nare waar je bang voor bent, niet gebeurt. Dit heet exposure. Op deze manier koppel je de tandarts aan iets neutraals of rustigs.

Hoe ziet het programma eruit?

In dit programma krijg je achtergrondinformatie over angst, wat je inzicht geeft in je klachten. Daarnaast leer je verschillende technieken om je angst te verminderen. Je kunt oefenen met exposure, je krijgt handvatten aangereikt om met je tandarts te communiceren over je angst en je kunt leren rustiger te worden tijdens angstige situaties door middel van ontspanningsoefeningen. Tot slot ga je oefenen in de praktijk, door een tandarts te bezoeken.

  • Je krijgt inzicht in jouw angstklachten
  • Je krijgt tips en leert oefeningen om te ontspannen
  • Je ziet voorbeeldfilmpjes van echte patiënten
  • Je experimenteert met nieuw aangeleerd gedrag

Tip: in sommige gevallen kun je een deel van jouw behandeling voor angst voor de tandarts terugkrijgen via de zorgverzekeraar. Kijk hier voor meer informatie.

REGISTREER NU

Wil je aan de slag met dit programma? Registreer je dan eerst om vervolgens met jouw gegevens in te kunnen loggen in Therapieland en het programma te volgen.

De eerste stappen van het programma zijn gratis zodat je kunt zien of het programma bij je past. Daarna volgt de betaalstap. Na betaling kun je het gehele programma volgen. Bovendien heb je de rest van je leven toegang tot het programma!

In samenwerking met