< Terug naar overzicht
photo

Verbeterd: Bewegen

Gepubliceerd op July 26, 2019, 7:09 a.m.

Doelgroep
Het programma Bewegen is ontwikkeld voor volwassenen die meer willen gaan bewegen. Als ze last hebben van lichamelijke klachten of chronische ziekten, sluit het oude programma 'Bewegen met lichamelijke klachten' beter aan.  

De basis van het programma
Het programma is geschreven in samenwerking met experts en ervaringsdeskundigen en is een verzameling van verschillende lifestyle- en sportinterventies.  

Korte inhoud van het programma
Het programma bewegen begint met de voordelen van bewegen en de beweegrichtlijnen in Nederland. Het opstellen van persoonlijke haalbare doelen is eveneens een belangrijk onderdeel van de eerste sessie. Hierna kan de cliënt kiezen tussen drie verschillende onderwerpen: ‘beginnen met bewegen’, ‘intensief sporten’ en ‘bewegen en werk’. Bij elk van deze onderwerpen wordt aandacht besteed aan het blijven volhouden, de door de cliënt opgestelde doelen en worden tips gegeven over bijvoorbeeld het combineren van sport en een onregelmatig werkrooster. In de sessie ‘Beginnen met bewegen’ ligt de focus op het beginnen met meer matig intensief bewegen. De sessie ‘Intensief sporten’ richt zich op het fitter en sterker worden door meer te sporten. Hoe de cliënt zijn of haar baan kan combineren met meer bewegen, komt in de sessie ‘Bewegen en werk’ aan bod.

Begeleiding in het programma
Personal trainer en psycholoog Gamze Gunaydin en Ruben Schneider begeleiden de cliënt door het programma heen als videotherapeut. Om een indruk te krijgen van het programma is de onderstaande video van Gamze toegevoegd.

Het programma inzetten in jouw praktijk?
Het programma zit niet standaard in het pakket, maar kan aangeschaft worden voor €9,95 per behandelaar per jaar (excl. btw). Je kunt het programma dan onbeperkt inzetten. Meer informatie? Neem contact op met de helpdesk via info@therapieland.nl of 020-7712848.

Nieuws