Gegevensbeveiliging heeft de hoogste prioriteit bij Therapieland en daarom gaan wij de beveiligingsgraad van Therapieland verhogen. Dit zal gebeuren door het aanzetten van tweefactorauthenticatie voor alle professionals. Zo laat je tijdens het inloggen via twee wegen zien dat het jouw account is. Alle organisaties gaan in de komende periode gefaseerd over naar tweefactorauthenticatie. Hieronder lees je meer informatie over deze stap. 

 

Wat is tweefactorauthenticatie?

Tweefactorauthenticatie is een extra beveiligingslaag voor jouw Therapieland-account, die ervoor zorgt dat jij als enige toegang hebt, ook als iemand jouw wachtwoord zou weten. Je toont via twee wegen aan dat jij de eigenaar bent van jouw account: door je e-mailadres en wachtwoord in te vullen, én door middel van een token (een code).

 

Waarom tweefactorauthenticatie?

In de AVG en de NEN 7510 wordt de norm gesteld dat systemen die gezondheidsinformatie verwerken afgesloten moeten worden met tenminste twee factoren (AP). Zo kunnen kwaadwillenden minder snel bij persoonlijke en gevoelige gegevens van cliënten en wordt de kans op incidenten verkleind. Tweefactorauthenticatie is daarom een stuk veiliger dan alleen een sterk wachtwoord. 

 

Verificatie via een authenticator-app 

Tweefactorauthenticatie door middel van een authenticator-app is de meest veilige vorm. Een authenticator app genereert een tijdelijk unieke token die je bij het inloggen moet invullen. Elke keer als je gaat inloggen op Therapieland dien je dus deze authenticator-app te gebruiken. 

 

Instellen voor de hele praktijk of instelling

Tweefactorauthenticatie wordt ingesteld voor alle professionals die gebruik maken van Therapieland in jouw praktijk of instelling. Dit geldt niet voor cliënten.

 

Wij gaan in de komende periode alle organisaties gefaseerd overzetten op tweefactorauthenticatie. Je ontvangt nader bericht wanneer jouw praktijk of instelling aan de beurt is. 

 

Koppeling met een EPD of HIS

Indien je met een SSO inlogt (via de koppeling met jouw EPD of HIS) gaat er niets voor jou veranderen; je kunt gewoon via de koppeling blijven inloggen. Als je buiten het EPD of het HIS om direct inlogt op Therapieland met jouw e-mailadres en wachtwoord, dan moet je voortaan wel met tweefactorauthenticatie inloggen.

Misschien ook interessant

Alles voor een gebalanceerde levensstijl

Therapieland Klaar Loggen

 e-Health bij chronisch somatische aandoeningen

Therapieland PS is een tweemaandelijkse bijeenkomst waarin teamleden van Therapieland en onderzoekers uit het veld in gesprek gaan over de

Lees meer
foto van twee lachende vrienden

22% minder stressklachten door e-Health-programma | IJ-lab

Post Views: 1.328

Lees meer
Foto van sterretje in hand tijdens oud en nieuw

23 reflectievragen voor een mentale kickstart van 2023

Post Views: 2.104

Lees meer
Foto van Gloria Gribling

30% minder wachtenden in de GGZ door een andere manier van gespreksvoering

Post Views: 3.990

Lees meer
7 zelfhulpboeken voor een mentale boost

7 zelfhulpboeken die je mentale gezondheid een boost kunnen geven

Post Views: 3.893

Lees meer