Huidige status: we hebben de eerste organisaties inmiddels overgezet op ons vernieuwde beeldbelsysteem, hierdoor hebben we waardevolle feedback ontvangen waarmee we direct aan de slag zijn gegaan. De komende periode zullen we de volgende organisaties overzetten zodat iedereen gebruik kan maken van ons vernieuwde beeldbelsysteem!

 

Afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan onze beeldbelapplicatie. Er zijn twee grote verbeteringen die we graag met jullie willen delen. Op donderdag 25 maart is de nieuwe server infrastructuur gelanceerd. De nieuwe servers zorgen voor verbeteringen in de prestatie, stabiliteit en schaalbaarheid. Het reageert direct op de benodigdheden van onze beeldbelgebruikers en voert daardoor snel en effectief veranderingen door. Dankzij deze moderne aanpak kunnen we vanaf 2 april het aantal deelnemers in een beeldbelgesprek verhogen van 3 naar 5 personen. 

 

Tevens wordt zeer binnenkort de nieuwste versie van onze beeldbelapplicatie gelanceerd. Dit zal je herkennen aan een nieuw design en nieuwe functionaliteiten. We zullen onze beeldbelgebruikers gefaseerd overbrengen naar de vernieuwde beeldbelapplicatie, zodat we alles goed kunnen monitoren, de helpdesk jou bij kan staan wanneer dit nodig is en de overgang soepel verloopt.  Dit zal plaatsvinden in de komende periode. We kunnen helaas niet aangeven op welke dag jouw organisatie overgebracht wordt op de vernieuwde beeldbelapplicatie. Uiteraard kan je altijd contact met ons opnemen als je tegen problemen aanloopt of vragen hebt over onze vernieuwde beeldbelapplicatie. 

 

De manier waarop jij uitnodigingen opstelt en verstuurt, het overzicht van al je geplande gesprekken en de manier waarop je naar een gepland gesprek toe gaat, zal niet gaan veranderen. Voor de cliënt blijft de uitnodiging en de manier waarop ze naar het geplande gesprek gaan ook hetzelfde. Het is echter belangrijk om te weten dat de reeds geplande gesprekken plaatsvinden op de huidige beeldbelapplicatie, terwijl de nieuwe gesprekken plaats zullen vinden op de vernieuwde beeldbelapplicatie zodra jouw organisatie is overgebracht naar de vernieuwde beeldbelapplicatie.

 

Wij sturen geen nieuwsbrief of mails naar cliënten over deze veranderingen. Uiteraard stellen wij cliënten wel op de hoogte van de veranderingen in de uitnodigingsmail die jij naar hen stuurt voor een beeldbelgesprek, daarbij maken wij ook een verwijzing naar de handleidingen op onze website.

 

We nemen je graag nogmaals mee in de veranderingen die gaan komen:

 

Wachtkamer

Voordat cliënten aan het gesprek kunnen deelnemen, komen zij in een wachtkamer terecht. Hier kunnen zij de instellingen van camera en microfoon goed zetten en uittesten. Tevens vullen ze hier hun naam in en vragen ze om toestemming om aan het gesprek te kunnen deelnemen. Als professional kom je ook eerst in jouw eigen wachtkamer, waar ook jij de mogelijkheid hebt om de camera en microfoon te testen voordat je het gesprek in gaat. 

 

Beheerder

Als professional bent je automatisch de beheerder van het gesprek. Dit betekent dat jij altijd als eerste het gesprek in gaat. Als er een cliënt in de wachtkamer zit, krijg jij een aanvraag om deze te accepteren. Zodra jij er klaar voor bent, laat je de cliënt toe in het gesprek. Ook zullen sommige functionaliteiten, zoals het tekenen op het whiteboard, alleen toegankelijk zijn voor jou. 

 

Jezelf zien aan- of uitzetten

Je hebt altijd de mogelijkheid om jezelf te zien gedurende het gesprek. Indien je het afleidend vindt om jezelf te zien, dan heb je de mogelijkheid om het beeld van jezelf linksonderin te verbergen door erop te klikken. Jouw camera staat echter nog steeds aan en jouw gesprekspartner kan jou wel zien. Ditzelfde geldt voor cliënten. 

 

Whiteboard

Een nieuwe functionaliteit is het whiteboard. Hierdoor kan je als professional jouw uitleg verhelderen door dit uit te tekenen, net als je misschien in de behandelkamer doet. Door op het whiteboard icoon te klikken, krijg je een wit scherm te zien waarop je kunt tekenen. 

 

Web browser ondersteuning

We kunnen door de vernieuwde beeldbelapplicatie het aantal geadviseerde browsers uitbreiden. Het beeldbellen werkt het beste in de laatste twee versies van internetbrowsers Google Chrome (v88, v89), Safari (v13, v14), Firefox (v85, v86), Edge (v86, v87) en Opera (v74). Het is verstandig om regelmatig je browser te updaten. Bij elke update zijn er namelijk verbeteringen van zowel de beveiliging als de functionaliteit. 

 

Blikbel App

Android 

Het zal niet meer nodig zijn om onze Blikbel App te downloaden om een beeldbelgesprek via een Android telefoon of Android tablet te voeren. Zowel jij en jouw cliënt kunnen het beeldbelgesprek voortaan direct in een internetbrowser openen. De Blikbel App zal daarom worden verwijderd uit de Google Play store. Uiteraard zullen we ook cliënten hiervan op de hoogte stellen. 

 

Let op: we ondersteunen Android versie 8 tot en met de meest recente versie 11. Android versie 7 en ouder worden niet meer onderhouden door Android, wat betekent dat er ook geen beveiligingsupdates meer worden gedaan. Het is verstandig om jouw Android versie te updaten als er een nieuwe versie is. Bij elke update zijn er namelijk verbeteringen van zowel de beveiliging als de functionaliteit. 

 

IOS

Als jij of jouw cliënt een beeldbelgesprek wil voeren via een iOS telefoon of iOS tablet is het wel noodzakelijk om de Blikbel App te downloaden. Als je deze al gedownload hebt, is enkel een update nodig, zodat je gebruik kan maken van de nieuwe versie. 

 

Let op: we ondersteunen iOS versie 12 tot en met de meest recente versie 14. iOS versie 11 en ouder worden niet meer onderhouden door Apple, wat betekent dat er ook geen beveiligingsupdates meer worden gedaan. Het is verstandig om jouw iOS versie te updaten als er een nieuwe versie is. Bij elke update zijn er namelijk verbeteringen van zowel de beveiliging als de functionaliteit.

 

 

Heb je nog meer ideeën of feedback? Stuur een mailtje naar info@therapieland.nl. We horen graag van je! Maak je nog geen gebruik van beeldbellen in de zorg en wil je de nieuwe beeldbelfunctionaliteit uitproberen? Vraag dan een proefaccount aan

Misschien ook interessant

Alles voor een gebalanceerde levensstijl

Therapieland Klaar Loggen

 e-Health bij chronisch somatische aandoeningen

Therapieland PS is een tweemaandelijkse bijeenkomst waarin teamleden van Therapieland en onderzoekers uit het veld in gesprek gaan over de

Lees meer
foto van twee lachende vrienden

22% minder stressklachten door e-Health-programma | IJ-lab

Post Views: 1.328

Lees meer
Foto van sterretje in hand tijdens oud en nieuw

23 reflectievragen voor een mentale kickstart van 2023

Post Views: 2.104

Lees meer
Foto van Gloria Gribling

30% minder wachtenden in de GGZ door een andere manier van gespreksvoering

Post Views: 3.990

Lees meer
7 zelfhulpboeken voor een mentale boost

7 zelfhulpboeken die je mentale gezondheid een boost kunnen geven

Post Views: 3.893

Lees meer