< Terug naar overzicht
photo

Nieuw: Communicatie

Gepubliceerd op Oct. 11, 2018, 9:15 p.m.

Doelgroep
Het programma ‘Communiceren’ is ontwikkeld voor volwassenen die graag meer willen leren over communicatie en hun wijze van communiceren willen verbeteren.

De basis van de module
Het programma is ontwikkeld door Therapieland in samenwerking met verschillende experts en ervaringsdeskundigen op het gebied van communiceren. Het programma is gebaseerd op het model van Jakobson (1960), waarbij communicatie als een proces wordt gezien waarin informatie voortdurend wordt uitgewisseld tussen zender en ontvanger. Daarnaast is inspiratie gehaald uit de modellen van Lasswell (1952) en Shannon (1952), en recente onderzoeken op het gebied van mindfulness en communicatie (Niemiec, Rashid & Spinella, 2012).

Korte inhoud van de module
Het programma is opgebouwd uit vijf onderdelen. In het eerste onderdeel wordt uitgelegd wat communicatie is en wordt er dieper ingegaan op hoe de cliënt communiceert. Vervolgens wordt er stilgestaan bij de boodschap: op welke manieren kun je een boodschap overbrengen? In de sessie daarna wordt er ingezoomd op het ontvangen van informatie en welke factoren invloed hebben op de ontvanger. Aan het einde van het programma gaat de cliënt actief aan de slag met verschillende communicatie-oefeningen, zoals je grenzen aangeven en hoe je communiceert wanneer er sprake is van ruzie. 

Begeleiding van de module
Sietske Nijdam en Emiel Bosscher begeleiden de cliënt als videotherapeut door het programma heen. Om een indruk te krijgen van het programma is onderstaande video van Sietske toegevoegd. 

De module inzetten in jouw praktijk?
De module zit niet standaard in het pakket, maar kan aangeschaft worden voor €9,95 per behandelaar per jaar (excl. btw). Je kunt de module onbeperkt inzetten. Meer informatie? Neem contact op met de helpdesk via info@therapieland.nl of 020-7712848.

Tijdsindicatie: 5 weken

Nieuws