< Terug naar overzicht
photo

Nieuw: Balans

Gepubliceerd op Oct. 11, 2018, 9:18 p.m.

Doelgroep
De e-Healthmodule 'Balans' is bedoeld voor (jong)volwassenen die bewust of onbewust op zoek zijn naar balans in hun leven. 

De basis van de module
De module is geschreven door Therapieland in samenwerking met een expert vanuit de Arbeids- en Organisatiepsychologie. Hierbij is inspiratie gehaald uit de Positieve Psychologie en Positieve Gezondheid.

Korte inhoud van de module
In de eerste sessie van deze module wordt uitleg gegeven over (on)balans, stress en welzijn. Dit wordt gedaan aan de hand van enkele theoretische modellen. Ook wordt de cliënt gevraagd doelen op te stellen die worden bijgehouden gedurende de module. In sessie 2 gaat de cliënt bedenken welke waarden voor hem/haar belangrijk zijn. Ook wordt de huidige situatie van de cliënt in kaart gebracht aan de hand van de verschillende levensdomeinen. Sessie 3 gaat over de realiteit: waar heeft de cliënt invloed op en waarop niet, en welke rol speelt de mindset van de cliënt hierin? Vervolgens gaat sessie 4 in op wat de cliënt kan doen om zijn/haar balans te herstellen. Het gaat hier over ontspanning, time-management, grenzen stellen en gezond leven. In de afsluitende sessie wordt besproken dat het belangrijk is blijvend te controleren hoe je balans ervoor staat en waar nodig aanpassingen te maken. Deze module is een aanvulling op de lopende behandeling of kan als zelfhulp ingezet worden. 

Begeleiding van de module
Sandra Nauta en Ed Caffin leiden de cliënt door de module heen als videotherapeut. Om een indruk te krijgen van het programma is de onderstaande video van Sandra toegevoegd. 

De module inzetten in jouw praktijk? 
De module zit niet standaard in het pakket, maar kan aangeschaft worden voor €9,95 per behandelaar per jaar (excl. btw). Je kunt de module onbeperkt inzetten. Meer informatie? Neem contact op met de helpdesk via info@therapieland.nl of 020-7712848.

Tijdsindicatie: 5 weken

Nieuws