Iedereen zit nu thuis, de muren komen misschien op je af en met de invoering van de avondklok werd de urgentie om rond negenen naar buiten te gaan misschien zelfs groter. Na het ontwikkelen van gratis online corona programma’s zoals ‘Coronastress’, ‘Mentale revalidatie na corona’ en ‘Het hele gezin thuis’, wilden we ook graag kijken of we met Virtual Reality iets konden betekenen voor mensen in deze bizarre tijden. Zo kwamen we op het idee voor een virtuele avondwandeling. 

 

Dus we pakten onze VR-camera en liepen langs en door de mooiste plekken van Amsterdam. Zo hebben we een historisch moment vastgelegd van een wit en verlaten Amsterdam, waar we nu op elk moment weer naar terug kunnen. Met ons nieuwe programma ‘VR Avondwandeling’ is het mogelijk om in een virtuele wereld een avondwandeling te maken langs het Centraal Station, de Dam, het Rokin en het Rembrandtplein. 

 

Door hier een account aan te maken en vervolgens de Blikopener app gratis te downloaden in Apple- of Google Play Store kan je het programma eenvoudig openen op je smartphone. Je kunt dan de beelden bekijken door je telefoon in verschillende richtingen te bewegen. Maar voor een echte VR-ervaring kan de smartphone ook in een goedkope VR-bril geplaatst worden. De avondwandeling kan gebruikt worden om even weg te zijn uit je huis, om even te ontspannen of gewoon uit nieuwsgierigheid. Het programma kan oneindig vaak worden gevolgd, dus zeker het proberen waard!

 

Misschien ook interessant

Alles voor een gebalanceerde levensstijl

Therapieland Klaar Loggen

 e-Health bij chronisch somatische aandoeningen

Therapieland PS is een tweemaandelijkse bijeenkomst waarin teamleden van Therapieland en onderzoekers uit het veld in gesprek gaan over de

Lees meer
foto van twee lachende vrienden

22% minder stressklachten door e-Health-programma | IJ-lab

Post Views: 1.122

Lees meer
Foto van sterretje in hand tijdens oud en nieuw

23 reflectievragen voor een mentale kickstart van 2023

Post Views: 1.742

Lees meer
Foto van Gloria Gribling

30% minder wachtenden in de GGZ door een andere manier van gespreksvoering

Post Views: 3.667

Lees meer
7 zelfhulpboeken voor een mentale boost

7 zelfhulpboeken die je mentale gezondheid een boost kunnen geven

Post Views: 3.121

Lees meer