Somberheid - Jongeren

Doelgroep

Dit programma is bedoeld voor jongeren (12-16 jaar) met een lichte depressie of met somberheidsklachten. Het programma is bedoeld voor lichte tot matige problematiek en kan ook ter preventie dienen.

Basis

Het programma is gebaseerd op de protocollaire behandeling voor depressie van Keijsers, van Minnen en Hoogduin (2011).

Korte inhoud

Het programma start met uitleg over wat somberheidsklachten zijn. Daarna is er aandacht voor het belang van sociale contacten en leuke activiteiten, met als einddoel actief worden. Er wordt een activiteitendagboek bijgehouden en er wordt gekeken naar de gekozen activiteiten, zodat deze in de schema’s kunnen worden verwerkt. Vervolgens wordt er uitleg gegeven over de basis van Cognitieve Gedragstherapie en hoe een G-schema werkt. Er zijn een aantal G-schema’s die ingevuld kunnen worden, waarna de gedachten worden uitgedaagd. Tot slot worden er alternatieve gedachten geboden die de clie╠łnt kunnen helpen positiever te denken.

START PROEFACCOUNT

Ben je benieuwd wat Therapieland voor jou kan betekenen? Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of sluit een gratis proefabonnement af waarmee je een maand lang gebruik kunt maken van al onze diensten. Wij helpen je graag met het implementeren van Therapieland in jouw praktijk!