SOLK

Doelgroep

Dit programma is ontwikkeld voor volwassenen die kampen met lichamelijke klachten, waar nog geen medische oorzaak voor is gevonden. Het is ook geschikt voor cliënten met (chronische) pijnklachten.

Basis

Het programma is samengesteld en geschreven door Therapieland in samenwerking met een psycholoog van Psychologenpraktijk Perspectief. Het programma is voornamelijk gebaseerd op het gevolgenmodel van Speckens en collega’s (2004). Daarnaast is inspiratie gehaald uit de protocollaire behandeling van SOLK van Keijsers, Van Minnen en Hoogduin (2011).

Korte inhoud

Dit programma start met psycho-educatie over somatoforme klachten. Daarnaast stelt de cliënt doelen op. De cliënt onderzoekt hoe het gevolgenmodel en de vicieuze cirkel op hem van toepassing zijn. Vervolgens wordt er aandacht besteed aan gedachten, waarbij de cliënt een G-schema kan invullen en gedachten leert uit te dagen. Ook komt activatie aan bod, waarbij de cliënt een schema opstelt en een leuke activiteitenlijst maakt. Er is tevens een tussenmeting van de voortgang van de doelen. Tot slot krijgt de cliënt tips en oefeningen voor ontspanning en plezier. In de afsluiting evalueert de cliënt nogmaals zijn doelen.

START PROEFACCOUNT

Ben je benieuwd wat Therapieland voor jou kan betekenen? Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of sluit een gratis proefabonnement af waarmee je een maand lang gebruik kunt maken van al onze diensten. Wij helpen je graag met het implementeren van Therapieland in jouw praktijk!