Paniek

Doelgroep

Dit programma is hoofdzakelijk bedoeld voor volwassenen en adolescenten met paniekaanvallen. Ook voor cliënten met angstklachten is dit programma geschikt. Indien er sprake is van middelenmisbruik wordt aanbevolen om, vanwege de sedatieve effecten van middelen, eerst het middelengebruik aan te pakken.

Basis

Het programma is gebaseerd op Cognitieve Gedragstherapie, de protocollaire behandeling van een paniekstoornis ((Keijsers, van Minnen & Hoogduin, 2004) en mindfulness. Er wordt gebruik gemaakt van exposure-technieken, G-schema’s en mindfulnessoefeningen.

Korte inhoud

Dit programma is opgebouwd uit 6 sessies waarbij er wekelijks 1 sessie gedaan wordt. In de eerste sessies vult de cliënt de voormeting van de 4DKL in en wordt psycho-educatie gegeven over angst, paniek en exposure. Ook wordt er gestart met exposure-oefeningen. Vervolgens is er aandacht voor positiviteit, onderzoekt de cliënt waar zijn kracht zit, en leert de cliënt gedachten, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen te observeren. Er is een tussenmeting en een nameting van de 4DKL, en er wordt een recept geschreven om in de puree te raken. Wees er waakzaam op dat de exposure oefeningen voor cliënten erg uitdagend zijn, dit kan vragen om meer begeleiding van jouw kant.

START PROEFACCOUNT

Ben je benieuwd wat Therapieland voor jou kan betekenen? Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of sluit een gratis proefabonnement af waarmee je een maand lang gebruik kunt maken van al onze diensten. Wij helpen je graag met het implementeren van Therapieland in jouw praktijk!