EMDR - Jongeren

Doelgroep

Het programma is bedoeld voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar, die gaan starten met een EMDR-behandeling. De onderliggende problematiek kan variëren; er wordt voornamelijk gesproken over trauma, maar er is ook aandacht voor zelfbeeld.

Basis

Dit programma is een voorbereidingsprogramma op een face-to-face EMDR-behandeling. Het programma is gebaseerd op het Nederlandse EMDR-protocol voor jongeren (vereniging EMDR Nederland) en het boek ‘Tim en het wonder EMDR’ (Konings & Bakker, 2013).

Korte inhoud

In dit programma wordt aan de hand van filmpjes, plaatjes en extra bibliotheekitems uitgelegd wat EMDR is en hoe de behandeling eruit gaat zien. De cliënten bereiden zich voor op hun eerste EMDR-sessie en er wordt extra aandacht besteed aan de mogelijkheid van het inzetten van een EMDR-behandeling voor het verbeteren van het zelfbeeld, de zogeheten EMDR-rechtsom procedure. Ook worden er in dit programma ontspanningsoefeningen aangeboden om jongeren te helpen om lichaam en geest tot rust te brengen na de EMDR-sessies.

START PROEFACCOUNT

Ben je benieuwd wat Therapieland voor jou kan betekenen? Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of sluit een gratis proefabonnement af waarmee je een maand lang gebruik kunt maken van al onze diensten. Wij helpen je graag met het implementeren van Therapieland in jouw praktijk!