Autisme bij kinderen

Doelgroep

Dit programma is bedoeld voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud die gediagnosticeerd zijn met een ASS (Autisme Spectrum Stoornis) of sommige dingen van ASS bij zichzelf herkennen.

Basis

Dit programma is samengesteld en geschreven door Therapieland en Psychologenpraktijk Wantveld. Bij het opzetten van het programma is inspiratie gehaald uit de protocollen van ‘Ik ben speciaal’, ‘Geef me de vijf’ en ‘Spelen met Tim en Flapoor’.

Korte inhoud

Het programma start met psycho-educatie over autisme. Er wordt beschreven wat gevoelens en emoties zijn, en de cliënt gaat onderzoeken hoe die gevoelens en emoties er bij hem/haar uitzien en hoe hij/zij er het beste mee om kan gaan. Vervolgens is er aandacht voor de sociale vaardigheden van het kind. Er wordt gekeken naar hoe het op school en thuis gaat. Zowel voor de dingen die goed gaan als de dingen die minder goed gaan is er ruimte, waarbij het kind handvatten krijgt aangereikt aan de hand van de stoplichtmethode en ontspanningsoefeningen. Tot slot worden de sterke kanten van autisme benadrukt en worden tips gegeven voor een spreekbeurt over autisme.

START PROEFACCOUNT

Ben je benieuwd wat Therapieland voor jou kan betekenen? Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of sluit een gratis proefabonnement af waarmee je een maand lang gebruik kunt maken van al onze diensten. Wij helpen je graag met het implementeren van Therapieland in jouw praktijk!