Angst bij kinderen

Doelgroep

Dit programma is bedoeld voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar die last hebben van angstklachten. De angst kan van alles betrekken, van angst voor onbekenden tot angst voor een hond of in de lift staan.

Basis

Het programma is gebaseerd op Cognitieve Gedragstherapie, gericht op kinderen. Er is daarnaast literatuur geraadpleegd, waaronder het boek ‘Angst bij Kinderen’ van Frits Boer en verschillende geprotocolleerde behandelingen zoals het ‘Vriendenprogramma’.

Korte inhoud

In dit programma wordt gewerkt aan het verminderen van angsten. Er wordt psycho-educatie gegeven en de klachten van het kind worden onderzocht, onder andere door middel van de Spence Children’s Anxiety Scale (SCAS). Met behulp van CGT worden gedachten uitgedaagd. Vervolgens wordt er gekeken naar het gedrag van het kind en wordt er helpend gedrag bedacht en ontspanningsoefeningen aangeboden. Ook wordt het kind aangemoedigd via een hieĢˆrarchische lijst zijn angsten aan te gaan (exposure). Het programma is aangepast aan kinderen; hulpmiddelen zoals een leeuw, pauw en schildpad worden ingezet.

START PROEFACCOUNT

Ben je benieuwd wat Therapieland voor jou kan betekenen? Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of sluit een gratis proefabonnement af waarmee je een maand lang gebruik kunt maken van al onze diensten. Wij helpen je graag met het implementeren van Therapieland in jouw praktijk!