Alcohol onder controle

Doelgroep

Clie╠łnten die kampen met overmatig alcoholgebruik en die het niet lukt om hier zonder ruggensteun mee te stoppen. Het programma is bedoeld voor lichte/matige problematiek; de cliënt moet geholpen kunnen zijn met minimale begeleiding. Bij zware alcoholverslaving zal intensievere begeleiding nodig zijn.

Basis

Dit programma is gebaseerd op de protocollaire behandeling voor clie╠łnten met een stoornis in het gebruik van alcohol (Keijsers, van Minnen & Hoogduin, 2011). Daarnaast bevat dit programma elementen uit Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en de Positieve Psychologie.

Korte inhoud

Er wordt in verschillende stappen gewerkt aan het verminderen van gewoonten, het behouden van motivatie en de stressregulatie. De cliënt begint met het registreren van de klachten en het uitzoeken van de triggers. Vervolgens wordt er gezocht naar gezonde vervangingen voor het gedrag en gaat de cliënt aan de slag met motivatie. Tot slot worden er doelen gesteld. Tijdens het afbouwen van de gewoonte wordt er gewerkt aan het bijstellen van de doelen, stressreductie en het volhouden van de motivatie.

START PROEFACCOUNT

Ben je benieuwd wat Therapieland voor jou kan betekenen? Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of sluit een gratis proefabonnement af waarmee je een maand lang gebruik kunt maken van al onze diensten. Wij helpen je graag met het implementeren van Therapieland in jouw praktijk!