ACT - Acceptatie

Doelgroep

Dit specifieke kernproces is geschikt voor cliënten die al veel hebben geprobeerd om hun klachten te verminderen, maar waarbij de klachten blijven terugkomen. Daarnaast is het geschikt voor mensen met een ‘experiëntele vermijdingsstijl’, waarbij zij innerlijke ervaringen proberen te vermijden.

Basis

Dit programma is gebaseerd op het algemeen gedachtegoed van ACT, waarbij inspiratie is gehaald uit de vele metaforen en voorbeelden van Steven Hayes en Russ Harris.

Korte inhoud

Dit programma bevat één onderdeel van het ACT-programma. De cliënt wordt ten eerste gevraagd naar zijn klachten en wat hij allemaal al gedaan heeft om dit te verminderen. Daarna wordt er uitleg gegeven over schone pijn (waar je niks aan kunt doen) en vervuilde pijn (pijn die ontstaat doordat je schone pijn probeert te vermijden of controleren). Verder wordt er in het programma uitleg gegeven over vermijding en mindfulness, wordt de cliënt gevraagd na te denken over inspirerende mensen en wordt er uitleg gegeven over ACT.

START PROEFACCOUNT

Ben je benieuwd wat Therapieland voor jou kan betekenen? Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of sluit een gratis proefabonnement af waarmee je een maand lang gebruik kunt maken van al onze diensten. Wij helpen je graag met het implementeren van Therapieland in jouw praktijk!